Vekulla on joitain keskimääräistä vakavampia antipatioita rullaluistelijoita kohtaan. Välillä ohittaminen sujuu ihan hienosti, mutta toisinaan taas ei.
Eilen iltalenkillä Kekku äkkäsi pahaa-aavistamattoman rullaluistelijan Pohjoisessa alikulussa. Otin sen lyhyelle hihnalle ja yritin estää sitä upottamasta hampaitaan rullaajan kinttuihin. Hyvin onnistui. Paitsi että se käytti sijaispurtavaa ja puraisikin mammaa polveen. Nyt onkin tuossa kolminkertaiseksi turvonneessa ketarassa sievät hampaanjäljet mustalla pohjalla. Ja kipeä on. Vähäjärkinen rakki.

Yöllä Vekku katsoi asiakseen vaihteeksi möykyttää Fidoa. En voi käsittää, mistä se on nyt yhtäkkiä keksinyt Fiun jatkuvan kiusaamisen. Joka tapauksessa Fidde piti ottaa sänkyyn nukkumaan, että se on turvassa Ilkeältä Metulta. 160 senttiä leveä sänky ei ole riittävä kahdelle ihmiselle ja kahdelle koiralle! (Vekkukin siis halusi nukkua loppujen lopuksi sängyssä)

Kävin aamusella Vekun kanssa ottamassa vähän agilitya. Vinokeppejä se meni loistavasti vasemmalla puolellani, mutta oikealla se ei tajunnut yhtään, mitä halusin siltä. Eläköön aivotoiminta! Vasemmalla puolella se meni jopa "oikeat" kepit. Ja ilman hihnaa!
Otin myös paria peräkkäistä hyppyä, mutta Mettula vain riehaantui siitä. Sain kuitenkin harjoitelta takaa leikkauksia, kun heitin sille narulelun esteen toiselle puolelle. Keinu menee jo hyvin, eikä tarvitse enää itse hyökätä laskemaan sitä. Ennen kuin piti lähteä kotiin, että ehdin töihin, leikin vielä hetken narulelulla Kekun kanssa.

Pitäisi oikeastaan käydä Fiun kanssa myös reenaamassa, mutta se tuntuu aina niin turhalta, koska Fidde menee aina hienosti. Tietenkin parannettavaa olisi, koska ovathan kolmosluokan radat vaikeampia... Fido ei vaan kestä toistoja, mikä pikku hiukkasen häiritsee harjoittelua.

Vekun tokoilukin on tällä erää kotitreenin varassa eikä mainittavaa edistystä ole tapahtunut. Tokokurssi onneksi jatkuu 11.8.

Käytin Vekun rokotettavana tiistaina. Mettu oli ihan raukkeli ja makasi maassa hievahtamatta, kun eläinlääkäritäti tutki sitä. Pallit olivat laskeutuneet normaalisti ja muutenkin kaikki vaikutti hyvältän lukuunottamatta vähäistä hammaskiveä. Painoa poikaselle on huikeat 16,8 kg.